Uutta ! Tiedekirjan Toukokuun 2023 kuukauden kirja

Uutta ! Tiedekirjan Toukokuun 2023 kuukauden kirja

Muistojeni kynttilöitä - teos

Studiumin uutusteos hyllystä löytyy nyt Muistojeni Kynttilöitä (SKS 2023) -teos ja se on toukokuun 2023 kuukauden kirja !

Kuukauden kirja - Kampanjat (tiedekirja.fi)

 

Takakannesta:

Sylvia Borgströmin (1870-1962) muistelmat tarjoavat kiehtovan kurkistuksen eurooppalaisen yläluokan elämään ennnen 1900-luvun suuria myllerryksiä. Borgrström oli helsinkiläisen liikemiesdynastian perillinen, jonka kohtalao kuljetti keskelle Englannin eliittiä.

Tapaamme nuoren Sylvian niin C.G.E. Mannerheimin daamina Talvipalatsin tanssiaisissa, paavi Pius X:n yksityisaudienssillla Vatikaanissa kuin Walesin prissin kanssa samalla illallisella Bad Homburgissa.  

Muistelmateos julkasitiin alun perin englanniksi vuonna 1944. Se ilmestyy nyt professori Osmo Pekosen suomentamana ja kommentoimiana. Sylvia Borgströmin Helsinigssä asuva tyttärentytär Diana E.Kaley on toimittanut teoksen ja kirjoittanut jälkisanat.

 

Kirjan Kiitos-sivuilta:

Professori Osmo Pekonen (1960-2022), joka ansioitui matemaatikkona, historioitsijana ja tietokirjailijana ehti viimesitellä käännöstyönsä ennen yllättävää menehtymistään. Muistojeni kynttilöitä - teoksesta tuli hänen loistokkaan uransa viimeinen suomennos.

Sélecteur de langues